Zoekt u eerlijke Italiaanse wijnen en/of koffiemerken die niet verkrijgbaar zijn bij supermarkt of groothandel?

Wijnimport Italia door Productschap Wijn als ‘Hofleverancier’ geselecteerd!

Wijnimport Italia als ‘hofleverancier’ uitverkozen door Productschap Wijn voor het wijn spijs evenement “Brood en Wijn”

Wijnimport Italia als hofleverancier dus voor één dag. Wat houdt dat Brood en Wijn evenement eigenlijk in?
Brood en Wijn is een jaarlijks terugkerend evenement in de Ridderzaal aan het Binnenhof in Den Haag. Hierbij staan ieder jaar wijn spijs combinaties centraal. Ieder jaar wordt een ander land als thema gekozen. In 2008 was het thema: “Italiaanse wijn spijs combinaties“. Zoals de naam al suggereert speelt met name brood als spijs een grote rol.

brood en wijn4

“Heel bijzonder om dit een keer te mogen meemaken; Wijnimport Italia als hofleverancier voor één dag”.

Het proefpanel van het Productschap Wijn bepaalt welke wijn geschonken mag worden. Hiervoor wordt aan wijnimporteurs gevraagd om enkele wijnen op te sturen. En als er dan meerdere wijnen van Wijnimport Italia worden verkozen geeft dat een erg goed gevoel!

De uitverkoren Italiaanse Witte Wijn: Pecorino.

pecorino di camilloAls Italiaanse Witte wijn is de keuze gevallen op de Pecorino. Deze witte wijn is relatief onbekend. Pecorino is natuurlijk als naam wel bekend, maar wordt dan vooral geassocieerd met schapenkaas.

De Pecorino is een frisse, elegante wijn die wordt verbouwd in de Abbruzzen door
Di Camillo Vini. Zelfs voor de ervaren proevers van Het Productschap Wijn was dit een nog onbekende wijn. Zij waren niet alleen onder de indruk van het karakter, maar ook prettig verrast door de prijs kwaliteitverhouding.

 

De uitverkoren Italiaanse Rode Wijn: Montepulciano Contessa Camilla.

contessa camilla montepulciano - di camillo

Het proefpanel van het Productschap Wijn is ook erg enthousiast geworden over de houtgerijpte Montepulciano ‘Contessa Camilla’. Een volle, indrukwekkende, niet te alcoholische rode wijn waarbij de tannines mooi op de achtergrond blijven.

Ook deze wijn komt uit de Abruzzen en ook van de wijnboer Di Camillo Vini.

Wilt u ook graag hofleverancier van uw gasten of klanten worden? Iets bijzonders aanbieden, zonder dat u of uw gasten of klanten daar een hoge prijs voor hoeven te betalen? Italiaanse wijnen waar ze graag in uw restaurant of speciaalzaak voor terug komen?

Maak dan gebruik maken van het contactformulier om geheel vrijblijvend het assortiment Italiaanse wijnen aan te vragen of bel mij via 0412-626454.

Alvast bedankt voor uw interesse!