Zoekt u eerlijke Italiaanse wijnen en/of koffiemerken die niet verkrijgbaar zijn bij supermarkt of groothandel?

Assortiment Italiaanse Wijnen die NIET bij groothandel is te krijgen

Het assortiment Italiaanse wijnen van Wijnimport Italia bestaat ook uit grappa, limoncello en koffie van Caffè New York en Caffè Bonini.

Inleiding assortiment Italiaanse rode- en witte wijnen

Er komen regelmatig nieuwe Italiaanse wijnen bij, maar er gaat in principe niets uit het assortiment. Zo voorkomt u teleurstellingen bij uw gasten en/of klanten.

Om alvast enkele Italiaanse wijnsoorten te benoemen: Cortese, Barbera d’Asti, Barolo, Valpolicella, Amarone della Valpolicella Classico, Prosecco, Brachetto d’Acqui, Malvasia en Vernaccia di San Gimignano. Wijnen uit diverse Italiaanse wijnregio’s.

 Italiaanse wijngebieden

De grappa wordt gedestileerd uit de most waar ook de wijnen van worden gemaakt. Het resultaat zijn mooie zachte grappa’s met fijne aroma’s. Na van de wijnen te hebben genoten drink je dan na het eten een grappa als digestief, die van dezelfde druiven als de wijn is gemaakt.

Caffé New York uit Pistoia in Toscane is een nog vrij onbekende Italiaanse koffie in Nederland. Jammer, want wie eenmaal deze koffie heeft geprobeerd proeft gegarandeerd iets bijzonders. En dat dit mogelijk is voor de prijs van een ‘normale’ koffie is bijzonder te noemen. Gelukkig stijgt het aantal liefhebbers gestaag!

Assortiment Italiaanse wijnen, limoncello, grappa en Italiaanse koffie

Italiaanse wijnen : witte wijn

ITALIAANSE WITTE WIJNEN

Naam wijn: Colli di Poggiofiorito Bianco VDT, Di Camillo

Afkomst: Abruzzen
Omschrijving: deze eenvoudige, maar eerlijke milddroge witte wijn (11%), gemaakt van Malvasia- en Trebbiano Toscanodruif is prima als aperitief of als doordrinkwijn..

Naam wijn: Pecorino IGT ‘Rocca Antica’, Di Camillo

Afkomst: Abruzzen
Omschrijving: wijn die hetzelfde heet als een kaassoort. Maar in dit geval heet de druif Pecorino. Deze druif is authentiek voor de Abruzzen en maakt een karaktervolle en prettig verrassende witte wijn (12%).

Naam wijn: Pinot Grigio IGT ‘Contessa Camilla’, Di Camillo

Afkomst: Abruzzen
Omschrijving: elegante, zachtdroge, licht strogele/witte wijn (12%) met stuivend aroma uit 100% Pinot Grigio druiven, o.a. te combineren met antipasti, vis of met kalfsvlees.

Naam wijn: Vernaccia di San Gimignano DOCG, Villa Silvia

Afkomst: Toscane
Omschrijving: eerste witte wijn (12%) in Italië die de DOCG status kreeg, milddroog, verfijnd, veelzijdig van smaak, perfect bij schaaldieren en vissoep, topwijn. Niet te koud serveren.

Naam wijn: Trebbiano d’Abruzzo DOC ‘Contessa Camilla’, Di Camillo

Afkomst: Abruzzen
Omschrijving: Typisch Italiaanse druif zorgt voor een edele witte wijn (13%), die haar volle karakter dankt aan enkele weken houtrijping, zonder hierbij de boventoon te voeren.

Naam wijn: Prosecco di Valdobbiadene DOCG Superiore di Cartizze, La Riva dei Frati

Afkomst: Veneto
Omschrijving: Deze Cartizze is de absolute top op het gebied van Prosecco en kan wedijveren met de betere champagnes. Deze droge, karakteristieke, elegante, uitbundig mousserende fruitige witte wijn (11,5 %) is geschikt als aperitief, bij zoetigheden of als er iets te vieren valt. Wordt in klein gebied en dus in beperkte hoeveelheden gemaakt. Serveersuggestie 8-9°C.

Italiaanse wijnen : Italiaanse rosé wijn

ITALIAANSE ROSÉ WIJNEN

Naam wijn: Cerasuolo d’Abruzzo DOC, Di Camillo

Afkomst: Abruzzen
Omschrijving: frisse, milddroge rosé (12%), met tonen van licht rood fruit, serveren op 10-13°C, hoge doordrinkfactor.

Naam wijn: Spumante Rosé brut ‘Claudia’, La Riva dei Frati

Afkomst: Veneto
Omschrijving: een prachtige, mousserende rosé(11,5%), gemaakt van Cabernet en Merlot druiven, is niet te droog, niet te zoet en geeft een zeer prettige mondgevoel. Fijn voor zonnige dagen of voor feestelijke gelegenheden. Serveersuggestie 8-9°C.

Italiaanse wijnen : Italiaanse rode wijn

ITALIAANSE RODE WIJNEN

Naam wijn: Colli di Poggiofiorito Rosso VDT, Di Camillo

Afkomst: Abruzzen
Omschrijving: voor de prijs een tamelijk volle rode wijn (11,5%), gemaakt van Sangiovese- en Montepulcianodruiven, kan zo worden gedronken maar ook bij vele niet al te zware gerechten. Van te voren even ontkurken.

Naam wijn: Toscana Rosso IGT ‘Le Grate’, Villa Silvia

Afkomst: Toscane
Omschrijving: met name de Sangiovese druif karakteriseert deze wijn (12%). Maak hem van te voren open en hij toont een karakter wat je niet verwacht in deze prijsklasse. Combineert mooi met o.a. pasta’s waarin tomaten zijn verwerkt, maar niet te pittig zijn.

Naam wijn: Montepulciano d’Abruzzo DOC, Di Camillo

Afkomst: Abruzzen
Omschrijving: mooie ronde goedgemaakte rode wijn (12%), door zijn milde karakter een goede begeleider van vele uiteenlopende gerechten.

Naam wijn: Sangiovese IGT ‘Musa di Rocca Antica’, Di Camillo

Afkomst: Abruzzen
Omschrijving: soepele, toegankelijke rode wijn (12%), die nu al mooi op dronk is maar ook nog prima enkele jaren kan ouderen. Uitstekend geschikt als avondwijn met een stukje licht gerijpte kaas. Al vele jaren een van de best verkochte wijnen samen met de Primitivo.

Naam wijn: Primitivo IGT ‘Rocca Antica’, Di Camillo

Afkomst: Puglia
Omschrijving: een elegante, zachte indruk achterlatende rode wijn (13%), die kort op houten vaten heeft gerijpt. Gaat mooi samen met o.a. gegrild vlees, wild en gerijpte kazen. Ruim van te voren openen.

Naam wijn: Nero d’Avola IGT ‘Rocca Antica’, Di Camillo

Afkomst: Sicilia
Omschrijving: krachtige, ronde rode wijn (13%), goede structuur, aroma van rijp fruit and specerijen, past bij o.a. gebraad, gegrild vlees, wild en div. kazen. Ook ruim van te voren openen.

Naam wijn: Chianti DOCG, Villa Silvia

Afkomst: Toscane
Omschrijving: één van de meest vermaarde rode wijnen (12%) uit Italië, zacht van karakter, lange afdronk, doordrinkwijn, mooi bijlicht aangebraden rood vlees.

Naam wijn: Sòdera Rosso VDT, Di Camillo

Afkomst: Abruzzen
Omschrijving: uit biologisch verbouwde Montepulciano en Sangiovese druiven, mooie volle, op hout gerijpte rode wijn (12%), van tevoren even openen.

Naam wijn: Salento Rosso IGT ‘Patrunu Rò’ Negroamaro, Botrugno

Afkomst: Puglia
Omschrijving: rode wijn(13,5%) gemaakt van 100% Negroamaro, die typisch zijn voor het Salento gebied. Volgens de wijnboer zelf: zuivere, sappige wijn, die mooi samengaat met wat robuustere gerechten. Van tevoren openen en serveren op 18°C.

Naam wijn: Barbera d’Asti DOC ‘Bricco Santa Maria’, Casalone

Afkomst: Piemonte
Omschrijving: volle, krachtige, diep robijnrode wijn (13%), is nu al overtuigend van smaak, maar ontwikkelt zich nog enigszins op fles, kan zonder meer 5 jaar worden opgelegd, past zowel bij wit en rood vlees als paddestoelen. Minstens één uur vooraf openen komt de neus van deze wijn ten goede.

Naam wijn: Salento Rosso IGT ‘Seno di Ponente’, Botrugno

Afkomst: Puglia
Omschrijving: volle rode wijn (13,5%) van 80% Negroamaro en 20% Malvasia Nera di Brindisi druiven van 30 jaar oude wijnstokken. Mooi bij rood vlees maar ook bij kazen. Kan rustig nog enige jaren ouderen. Deze jonge krachtige wijn beslist ruim van te voren openen, of even decanteren.

Naam wijn: Montepulciano d’Abruzzo DOC ‘Contessa Camilla’, Di Camillo

Afkomst: Abruzzen
Omschrijving: vrij stevige goedgemaakte rode wijn (13%) heeft door houtrijping zijn karakteristieke smaak gekregen en is een goede begeleider van met name gebraden en geroosterd vlees. Een fantastische wijn voor de enigszins ervaren proever.

Naam wijn: Valpolicella Classico DOC, Begali

Afkomst: Veneto
Omschrijving: Een karaktervolle, soepele rode wijn (12,5%), afkomstig van een bijzonder goed huis, te combineren met vele gerechten, maar vooral met gekookt en wit vlees.

Naam wijn: Salento Rosso IGT ‘Ottavianello’, Botrugno

Afkomst: Puglia
Omschrijving: Ottavianello is een autochtone druif uit Puglia. Deze rode wijn (13%) kenmerkt zich door o.a een brede neus met animale tonen en is zeer puur qua smaak met rijp fruit en een aangenaam bittertje in de afdronk. Serveren op 14-16°C.

Naam wijn: Chianti Classico DOCG, Villa Silvia

Afkomst: Toscane
Omschrijving: afkomstig uit de kern van het Chianti-gebied, mooie, tamelijk stevige rode wijn (12,5%) voor de fijnproever, perfecte begeleider van gebraden en geroosterd rood vlees, wild en kazen, nu al goed op dronk en kan onder goede condities zeker nog meerdere jaren worden opgelegd.

Naam wijn: Brindisi Rosso DOC ‘Arcione’, Botrugno

Afkomst: Puglia
Omschrijving: 85% Negroamaro en 15% Malvasia Nera di Brindisi druiven worden, na eerste gisting, verder gevinificeerd in verglast cement voor minimaal 12 maanden. Deze rode wijn (13,5%) wordt daardoor uniek en warm en vol van karakter.

Naam wijn: Barbera del Monferrato Superiore DOC ‘Bricco Morlantino’, Casalone

Afkomst: Piemonte
Omschrijving: een indrukwekkende rode wijn (13,5%) gemaakt van hoofdzakelijk hooggecon centreerde Barbera druiven, maar gecombineerd met de locale Freisa druif,resulterend in uitgebalanceerde, mondvullende wijn met lange afdronk.

Naam wijn: Chianti Classico Riserva DOCG ‘Francesco I’, Salvadori

Afkomst: Toscane
Omschrijving: afgeleid van onze Chianti Classico van Villa Silvia, maar dan nog langer gerijpt op eerste klas houten vaten voor verdere verfijning (13%).

Naam wijn: Valpolicella Classico Superiore Ripasso DOC, Begali

Afkomst: Veneto
Omschrijving: deze rode wijn (13,5%), een zogenaamde ‘ripasso’, heeft vóór botteling minimaal één jaar gerijpt en heeft een hoger alcoholpercentage dan de Valpolicella Classico, zeer intens van smaak, mooie structuur en een lange afdronk. Past met name bij goed stuk rood vlees. Ontkurk ruim van te voren.

Naam wijn: Salento Rosso IGT ‘Vigna Lobia’, Botrugno

Afkomst: Puglia
Omschrijving: rode wijn (14%) uit Puglia, 100% Negroamaro druiven van 50 jaar oude wijnstokken, 12 maanden gerijpt in frans eiken vaten. De ligging van de wijngaard vlakbij zee geeft mooie frisse tonen. Verder hoge complexiteit, indrukwekkend en gaat goed samen met gebraad, wild en oude kazen.

Naam wijn: Langhe DOC ‘Paesan’, Porro

Afkomst: Piemonte
Omschrijving: de combinatie van 80% Nebbiolo en 20% Barbera druiven, enkele maanden rijping op houten vaten geeft een unieke, mooie robuuste rode wijn (14%), net even wat toegankelijker dan een Barolo. Kan goed opgelegd worden, maar is voor de enigszins ervaren wijndrinker nu al bijzonder aangenaam.

Naam wijn: Monferrato Rosso DOC ‘RUS’, Casalone

Afkomst: Piemonte
Omschrijving: een tamelijk unieke combinatie van Barbera, Merlot en Pinot Nero, de mooiste wijn van Casalone, afkomstig uit Monferrato gebied, houtrijping van ca. 1 jaar, resulteert in indrukwekkende stoere diep rode wijn (14%).

Naam wijn: Amarone dellaValpolicella Classico DOC, Begali

Afkomst: Veneto

Omschrijving: zeer indrukwekkende rode wijn (15,5%) die eerst enkele jaren op houten vaten heeftgelegen en nog eens 5 a 6 maanden op fles, met als resultaat een wijn met een zachte, ‘warme’ fluwelige smaak.

Naam wijn: Amarone dellaValpolicella Class. DOC ‘Monte Ca’ Bianca’, Begali

Afkomst: Veneto
Omschrijving: het bijna onmogelijke superlatief van de eerder vermelde Amarone, maar waar de hand van de meester een nog verfijnder vinificatie heeft toegepast, werkelijk een topwijn (15,5 %), zelfs in deze prijsklasse…

Italiaanse wijnen : Italiaanse dessert wijn

ITALIAANSE DESSERTWIJNEN / LIMONCELLO / GRAPPA’S

Naam wijn: Brachetto ‘Mariposa’ dolce, Casalone

Afkomst: Piemonte
Omschrijving: van 100% Brachetto druiven wordt een mooie, lichtrode friszoete parelwijn gemaakt met slechts 5,5% alcohol. Verrassend alternatief voor bijvoorbeeld Kir royal, maar is ook een heel mooie dessertwijn. Koud serveren.

Naam wijn: Il Santo, Torre Delizia

Afkomst: Toscane
Omschrijving: een aromatische tamelijk zoete likeurwijn (16%) als begeleider van nagerechten, of doop er traditioneel de Cantuccini-koekjes in!

Naam wijn: Moscato d’Asti DOCG, Forteto della Luja

Afkomst: Piemonte
Omschrijving: fruitige, elegant zoete, sprankelende witte wijn (5,5%) die een klassieker onder de dessertwijnen mag worden genoemd. Deze mooie biologische kwaliteit past bij een veelvoud aan zoete nagerechten, maar kan ook zo worden gedronken.

Naam wijn: Vin Santo del Chianti DOC, ‘La Torribina’, Natale Gini

Afkomst: Toscane
Omschrijving: traditionele elegante Vin Santo naturale (17%), met een mooie zoetheid die door passito-techniek is verkregen en dus niet door toevoeging van suikers. Mooi bij diverse nagerechten of met cantuccini. Licht gekoeld serveren.

Naam wijn: Salento Rosso IGT dolce naturale ‘Botrus’, Botrugno

Afkomst: Puglia
Omschrijving: rode dessertwijn (14%) die het best als portachtig kan worden omschreven.12 maanden verblijf in een ondergrondse tank dragen bij tot haar unieke karakter. Goede begeleider van vele, matig zoete nagerechten. Serveren op 18°C.

Naam wijn: Monemvasia vendemmia tardiva VDT, Casalone

Afkomst: Piemonte
Omschrijving: strogele dessertwijn met een licht alcoholpercentage van 9%. Dit exclusieve aroma-rijke friszoete snoepje is gemaakt van overrijpe malvasiadruiven die zijn gefermenteerd en gerijpt in kleine eikenhouten vaten. Serveren op 12°C.

Naam wijn: Recioto della Valpolicella Classico DOC, Begali

Afkomst: Veneto
Omschrijving: voor deze rode wijn (13,5%) worden alleen die delen van de druif gebruikt die het meest zijn blootgesteld aan de zon, resulterend in een intense, zachte harmonieuze wijn die door zijn zoetige smaaktonen wordt gecombineerd met desserts als gebak, bosvruchten en zelfs chocolade. Beloond met 2 bicchiere in de Gambero Rosso.

Naam product: Limoncello, Di Camillo

Afkomst: Abruzzen
Omschrijving: deze welbekende friszoete citroenlikeur (30%) is gemaakt van de beste Siciliaanse citroenen. Ijskoud uit de vriezer serveren.

Naam product: La Grappa del Predicatore, La Riva dei Frati

Afkomst: Veneto
Omschrijving: voor de echte liefhebber is deze kwalitatief hoogwaardige grappa (40%) pure verwennerij. Deze grappa is voor 100% gedistilleerd uit een selectie van de beste prosecco druiven.

Naam product: Grappa Contessa Camilla, Di Camillo

Afkomst: Abruzzen
Omschrijving: Edele, verfijnde monovitigno grappa (40%) die voor 100% gedistilleerd is uit een selectie van de beste Montepulciano druiven.

Italiaanse koffiebonen

ITALIAANSE KOFFIE

Naam product: Caffé New York

Afkomst: Toscane
Omschrijving: Caffé New York is een ambachtelijke koffiebranderij die een tijdje geleden werd verkozen tot de beste espresso ter wereld. Probeer het zelf en u zult Caffé New York nooit meer vergeten! Leverbaar is onder andere:

Extra R koffiebonen

Een melange die zich kenmerkt door een lage prijs en een stevige, lang aanhoudende afdronk. Door zijn pittige karakter zeer geschikt als basis voor cappuccino en latte macchiato. U blijft gegarandeerd de koffie ‘ door de melk heen proeven!

Extra XXXX koffiebonen

Melange bestaat voor 80% uit de allerfijnste Arabicabonen. Afkomstig uit o.a. Columbia, Costa Rica, Kenya en Brazilië. Voor de kenners: er zit ook nog een klein percentage Jamaica Blue Mountain in! Dit zijn de beste en daarmee ook de duurste koffiebonen op de koffiemarkt. De overige 20% bestaat uit premium Robustabonen voor een pittig accent.

Extra koffiebonen

100% van de allerbeste Arabicabonen uit Centraal Amerika zijn gebruikt om deze melange te maken. Ook deze melange bevat de exclusieve Jamaica Blue Mountain bonen. Dit heeft een zeer mooie ronde koffie tot gevolg, met zelfs hints van chocolade. Deze ‘ Extra’ kwaliteit is testwinnaar geworden bij een espressotest die werd georganiseerd door het blad ‘Feinschmecker’.

Ook leverbaar:
Gemalen koffie, Fairtradekoffie, diverse Single Origins, maling voor moka, suikerzakjes, espresso- en cappuccino kop en schotel en espresso/waterglaasje.

Premium Cups van Gourmesso voor Nespresso machines

De markt voor koffiecupjes voor Nespressomachines groeit nog iedere dag. Veel producenten van alternatieve Nespresso cups proberen hier van mee te profiteren. De reacties van de consumenten op deze goedkopere alternatieven zijn zeer verdeeld omdat de kwaliteit veelal teleurstelt.

Hier is Gourmesso op ingesprongen door kwalitatief goede cups voor een concurrrerende prijs én kwaliteit aan te bieden. Lees hier meer over Gourmesso cups.

Nieuwsgierig geworden?

Ik stuur u graag, uiteraard geheel vrijblijvend, een actueel assortiment Italiaanse kwaliteitswijnen toe. Maar bellen(06-51.151.050) kan natuurlijk ook.

Als u het volledig ingevulde contactformulier opstuurt, dan heeft u het assortiment Italiaanse wijn zo spoedig mogelijk in uw mailbox.

Alvast bedankt voor uw interesse!

LET OP: Als importeur/groothandel leveren wij niet aan particulieren. Als particulier kunt u wel Italiaanse wijn bestellen bij Vino Vero in Oeffelt en via Babes en Grapes in Amsterdam. Maar je kunt ook heel gezellig onze wijn proeven en heerlijk Italiaans eten in het gezellige Culemborg bij La Trottola. Ook de keuken is daar bijzonder aan te bevelen!

Caffé New York koffie is te krijgen en te proeven bij IJssalon Firenze in Eindhoven.

Of bestel koffie online bij KoffieKwaliteit.nl, (Ook voor tips hoe je de lekkerste espresso en cappuccino maakt)of bij de Koffiecentrale.nl